Perez verbaasd door vijftal van PSV en Ajax:

Perez verbaasd door vijftal van PSV en Ajax: "Best apart, eerlijk gezegd"

3 februari om 22:12
Laatste update: 4 februari om 00:56

Kenneth Perez vindt dat PSV te veel 'op safe' heeft gespeeld tegen Ajax. De analist zag de Eindhovenaren niet enorm veel kansen creëeren tegen Ajax, terwijl er wel genoeg ruimtes lagen. Daarnaast hebben de vele krampgevallen tijdens de wedstrijd Perez ook verbaasd.

Ajax en PSV speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk in de Johan Cruijff Arena. "De meesten hadden verwacht dat PSV duidelijk de bovenliggende partij zou zijn en veel kansen zou krijgen", zegt Perez na de wedstrijd bij De Eretribune. "Ajax geeft normaal gesproken ook heel erg veel kansen weg, maar dat viel heel erg mee tegen dit PSV."

"PSV was eigenlijk niet bij machte om heel veel te creëren. Dat lag aan PSV, want de ruimtes lagen er weg", gaat Perez verder. "Ik vond ze alleen in een laag tempo spelen, zonder creativiteit. Ik vond ze veel op safe spelen, terwijl Ajax uit de omschakeling best gevaarlijk kon worden met een hele sterke Brobbey."

In het slot van de topper deden zich ook veel krampgevallen voor. Onder meer Tristan Gooijer, Mauro Júnior, Kenneth Taylor, Sergiño Dest en Josip Sutalo kregen last. "Best wel apart, eerlijk gezegd", vindt Perez. "En die Henderson speelde dan gewoon negentig minuten, met twee vingers in zijn neus."