Hendriks vertelt over leiderschap van Henderson bij Ajax

Hendriks doet onthulling over Henderson: 'Hoorde ik van wat mensen bij Ajax'

3 februari om 11:27
Laatste update: 3 februari om 11:30

Jordan Henderson lijkt bij Ajax direct de leiding in de ploeg op zich te nemen. Dat vertelt Hélène Hendriks vrijdagavond bij Vandaag Inside. De middenvelder die zaterdag kan debuteren is volgens de presentatrice zeker een toevoeging voor de Amsterdammers.

"Ik was natuurlijk bij die wedstrijd tegen Heracles Almelo. Hij zat daar ongeveer een half uur in de dug-out voordat de spelers een warming-up gingen doen", vertelt Hendriks over de eerste dagen van Henderson in Nederland. "Daar had hij geen moeite mee met al die aandacht. Ik heb wel een aantal mensen gesproken binnen Ajax en die zeggen allemaal dat hij direct de leiding neemt op trainingen. Hij zet de poppetjes neer."

Ajax-trainer John van ‘t Schip onthulde vrijdag op zijn persconferentie al dat Henderson zijn debuut voor Ajax zal maken tegen PSV. Die wedstrijd vindt zaterdag om 20:00 uur plaats. De komst van Henderson was deze winter één van de meest spectaculaire transfers in de Eredivisie. De 33-jarige middenvelder kwam in het verleden twaalf jaar lang uit voor Liverpool en speelde 81 wedstrijden voor Engeland.