Beuker vertelt over werkwijze bij Ajax

Beuker geeft inkijkje in werkwijze bij Ajax: 'Veel te veel een gespreid bedje'

3 februari om 10:40

Ajax maakte eind november officieel melding van de komst van Marijn Beuker als de nieuwe directeur voetbal in Amsterdam. Inmiddels is hij alweer enkele maanden bezig en ontfermt hij zich over de ontwikkeling van spelers bij de club. Bij de podcast Gamechangers vertelt Beuker over zijn werkwijze en zijn goede band met Louis van Gaal.

"Ik probeer altijd grip te krijgen op de sportieve waarden van een speler", vertelt Beuker over zijn werkwijze met talenten. "Dat heeft te maken met prestaties, zijn huidige bijdrage aan winnen. En dat heeft met potentieel te maken, waarmee je fantastisch kan worden. Je kijkt dan naar bepaalde fysieke en voetbalcapaciteiten, functionele techniek en voetbalintelligentie. Je kijkt dan ook naar de attitude en de persoonlijke passie."

Beuker vindt wel dat het talentvolle voetballers tegenwoordig wel erg makkelijk wordt gemaakt. "Ik denk dat een hele belangrijke ontwikkeling is inderdaad dat het allemaal veel te veel op een gespreid bedje is. Dat het allemaal gepamperd wordt. Een onderdeel van straatvoetbal is bijvoorbeeld dat als je valt, dan ligt je knie open. Nou daar leer je natuurlijk van en daar kom je verder door."

Onder de mensen die graag met Beuker werken, zit ook Louis van Gaal. Ook bij Ajax werken de twee nu weer samen. "Mijn manier van werken, ligt heel dicht bij de manier waarop hij naar zaken kijkt. Hij is een sparringpartner die ik heb, waarbij je zaken toetst. Ik wil elk detail over talentontwikkeling kunnen grijpen. En dan is het mooi dat je het zelf allemaal weet, maar leiderschap is ook dat je andere mensen goed kunt laten functioneren."