De vermoedelijke opstelling van Ajax tegen PSV

Vermoedelijke opstelling Ajax: entree Henderson, nieuwe linksback

3 februari om 08:20

John van 't Schip staat voor zijn eerste echte topwedstrijd als trainer van Ajax. Hij bevestigde al dat Jordan Henderson in de basis begint tegen PSV, maar moet nog een aantal knopen doorhakken. VoetbalPrimeur neemt de vermoedelijke opstelling van Ajax door.

Door de entree van Henderson moet er ook iemand wijken op het middenveld. De kans lijkt groot dat de Engelse routinier als nummer zes één op één de vervanger wordt van Benjamin Tahirovic. In dat geval behouden Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson hun plek. Tegen koploper PSV zou Van 't Schip echter ook voor meer defensieve zekerheid kunnen kiezen, met zowel Tahirovic als Henderson.

In de defensie moet Ajax het gevaar van onder anderen Johan Bakayoko zien in te dammen. Ar'Jany Martha en Borna Sosa toonden zich defensief kwetsbaar, waardoor Devyne Rensch vermoedelijk met die taak wordt belast. Rechtsback Tristan Gooijer, die een verdienstelijke indruk maakt, blijft daardoor staan. In het hart van de defensie keert Josip Sutalo terug. Hij vormt een duo met Jorrel Hato.

De aanval kent geen vraagtekens. Steven Berghuis, Steven Bergwijn en de in vorm verkerende Brian Brobbey moeten PSV pijn zien te doen. De topper in de Johan Cruijff Arena begint om 20.00 uur.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Rensch; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn