'Ajax beste club voor jonge spelers als Rijkhoff'

Ajax-hoofdscout De Lang: 'Wij zijn de beste club voor die jonge spelers'

3 februari om 07:36

Kelvin de Lang is blij met de terugkeer van Julian Rijkhoff naar Ajax. Daarnaast vertelt de gepromoveerde hoofdscout dat de contractverlenging van Jorrel Hato de hoogste prioriteit geniet.

Ajax sloot Rijkhoff op Deadline Day weer in de armen. De negentienjarige spits keerde na drie jaar bij Borussia Dortmund terug op het oude nest. "We hebben hem altijd in de gaten gehouden, ik ook toen ik voor Manchester City werkzaam was", zegt De Lang tegen Ajax TV. "Wat ik belangrijk vond, is dat hij te kennen gaf: ik zie dat jonge spelers de kans krijgen bij Ajax als je hem verdient."

De waarnemend technisch directeur benadrukt dat er altijd kansen liggen voor jonge spelers. "We willen eigen jeugd vooropstellen en tegelijkertijd de boodschap meegeven dat je voor Ajax moet willen spelen. Dan komen die kansen. Dat zie je aan dat we soms met acht jongens uit de eigen opleiding op het veld staan. Wij zijn als Ajax de beste club, dat wijzen de statistieken ook uit, voor jongere spelers in de middencategorie, om zich te ontwikkelen."

Met Hato hoopt Ajax snel een groot talent langer aan zich te binden. "Het heeft de hoogste prioriteit. Toen ik in mijn functie kwam, stond dat al op de agenda. We hebben goede hoop dat we eruit komen. Het gaat de goede kant op", stelt De Lang. Het is de verwachting dat de verdediger in maart, na zijn achttiende verjaardag, een driejarig contract ondertekent. Spelers mogen vanaf hun achttiende voor minimaal drie jaar worden vastgelegd.