Van 't Schip onthult: Henderson maakt Ajax-debuut en start tegen PSV

2 februari om 14:13
Laatste update: 2 februari om 15:03

Jordan Henderson maakt zaterdag zijn debuut voor Ajax in de Eredivisie-topper tegen PSV. De 33-jarige middenvelder zal in de basis beginnen, bevestigt trainer John van 't Schip op de persconferentie.

Henderson moest zich op het kunstgras van Heracles Almelo nog tevreden stellen met een rol als toeschouwer, maar tegen PSV kan hij starten. "Het gaat goed met hem. We moeten nog afwachten of hij honderd procent wedstrijdfit is, omdat hij een tijdje niet gespeeld heeft. Dus hij is fit, maar hij heeft geen wedstrijdritme. Of hij gaat beginnen? Ja", zei Van 't Schip. "Henderson is een ervaren speler die gewend is om veel wedstrijden per seizoen te spelen. In hoeverre hij negentig minuten kan spelen, moeten we bekijken."

Van 't Schip toont zich andermaal gelukkig met de komst van de Liverpool-icoon. "We hadden daar iets nodig, omdat we veel blessures hadden. Ik had graag nog wat ervaring willen hebben, maar dat is niet altijd makkelijk. We zijn heel tevreden met het binnenhalen van Henderson en nu kijken we vooruit."