Newcastle maakt einde aan reeks Aston Villa

Newcastle maakt einde aan reeks Aston Villa met knappe zege

30 januari om 23:16

Newcastle United heeft dinsdag een overtuigende zege geboekt op Aston Villa in de Premier League. The Magpies waren op Villa Park met liefst 1-3 te sterk voor de thuisploeg. 

Newcastle had zijn laatste vier competitieduels verloren en was daardoor wat weggezakt op de ranglijst. Aston Villa stond daarentegen nog altijd knap vierde. De ploeg van Unai Emery kon bovendien een ijzersterke serie overleggen op eigen veld: alleen promovendus Sheffield United wist dit seizoen met een puntje te vertrekken uit Birmingham.

Newcastle bleek daar niet van onder de indruk en hield in de openingsfase stand. Na ruim een halfuur sloegen de bezoekers vervolgens zelf toe. Fabian Schär, de kompaan van Sven Botman in het hart van de defensie, scoorde twee keer van dichtbij: 0-2. Kort voor rust kreeg Newcastle wel een flinke tegenvaller te verwerken, toen Alexander Isak zich moest laten vervangen door Miguel Almiron. De Zweed meldt zich in de toch al goed gevulde ziekenboeg van The Magpies.

In de tweede helft gooide Newcastle het duel desondanks in het slot. Álex Moreno maakte een eigen doelpunt en kwam tot overmaat van ramp hard in aanraking met de paal. Ollie Watkins maakte er nog 1-3 van, maar daar bleef het bij. Newcastle klimt zodoende van plek tien naar plek zeven. Aston Villa staat nog vierde, maar Tottenham Hotspur zit The Villans op de hielen.