Nijhuis trekt boetekleed aan na VAR-besluit

Nijhuis trekt boetekleed aan: 'Ik moet zeggen: ga door! Dat doe ik dus niet'

29 januari om 22:53

Bas Nijhuis komt terug van zijn call als VAR afgelopen weekend in de slotfase van de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam (1-1). Nijhuis geeft toe dat hij scheidsrechter Alex Bos niet naar het scherm had moeten roepen.

Bos liet een vermeende overtreding van Reuven Niemeijer op Camiel Neghli doorgaan, maar werd naar de kant geroepen door Nijhuis. De arbiter veranderde zijn besluit en ging mee met Nijhuis om een penalty te geven. Joshua Kitolano benutte de strafschop, waardoor Sparta een punt meenam uit Waalwijk. "Dat moment komt en dan roep ik Alex. Hey, je moet even komen kijken, want ik zie een contactmoment op de voet", zegt Nijhuis bij Vandaag Inside over het moment.

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

"Als hij het dan daar ziet, daar hebben we het later ook over gehad... Dit is zo'n moment, dan moet ik hem niet in de problemen brengen", vervolgt Nijhuis, die zich schuldbewust toont. "Dan moet ik zeggen: Jongen, ga door, laat gaan. Maar dat doe ik dus niet." Nijhuis erkent dat zijn call 'oerstom' was. "Ik trek het boetekleed aan, dit gebeurt iedereen wel eens in een seizoen."

RKC-doelman Etienne Vaessen stak zaterdag na de wedstrijd zijn frustraties al niet onder stoelen of banken. "We worden gewoon genaaid", zei hij. "Zelfs de spelers van Sparta klaagden niet. Als je 'm écht raakt, dan protesteert er wel iemand van hen. Dat gebeurde zelfs niet. Dat is gewoon weer schandalig."

Bekijk hieronder beelden van het moment. Klik op de tekst in de tweet om de beelden te kunnen zien.