Rakitic hard op weg naar Saudi-Arabië

'Rakitic licht Sevilla-ploeggenoten in en gaat na negentien jaar weg uit Europa'

27 januari om 19:13

Ivan Rakitic gaat het Europese voetbal na negentien jaar achter zich laten. De 35-jarige middenvelder is hard op weg naar Saudi-Arabië, waar hij een contract gaat tekenen bij Al Shabab.

Rakitic, nu nog speler van Sevilla, heeft volgens transfergoeroe Fabrizio Romano zijn ploeggenoten en de club al op de hoogte gebracht van zijn besluit om te vertrekken. Naar verluidt ondergaat de Kroaat dit weekend nog een medische keuring, waarna hij maandag naar Saudi-Arabië vliegt. De hoogte van de transfersom is nog onduidelijk. Rakitic loopt komende zomer uit zijn contract, waardoor de Saudische club niet diep in de buidel hoeft te tasten.

Dit seizoen was Rakitic nog een vaste waarde bij Sevilla. In achttien opredens in La Liga kwam hij tot twee goals en één assist. Eind 2023 speelde Rakitic nog twee keer tegen PSV in de Champions League. In beide duels maakte hij de negentig minuten vol.

Rakitic, 106-voudig international van Kroatië, kent een prachtige carrière. Hij brak in 2005 door bij FC Basel, waarna hij via Schalke 04 bij Sevilla terechtkwam. In zijn eerste periode in Andalusië en later in zes seizoenen bij FC Barcelona had hij zijn beste jaren als voetballer. Bij Barça won hij onder meer de Champions League en vier keer het landskampioenschap.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!