Aké schakelt Spurs uit met City-primeur

Aké zorgt voor Manchester City-primeur en schakelt Spurs uit

26 januari om 22:59
Laatste update: 26 januari om 23:04

Manchester City heeft de topper tegen Tottenham Hotspur in de vierde ronde van de FA Cup gewonnen. Nathan Aké zorgde voor een primeur in het Tottenham Hotspur Stadium en was de matchwinner voor de titelverdediger: 0-1.

Manchester City nam al snel het intitiatief en het grote talent Oscar Bobb dacht de ban te breken na vijf minuten, maar hij stond buitenspel. Tottenham, met Micky van de Ven in de basis, knokte zich langzaam maar zeker in de wedstrijd, al bleef de ploeg van Pep Guardiola zo nu en dan gevaarlijk. Zo schoot Josko Gvadiol naast na een snelle aanval.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

In de tweede helft vertolkte Van de Ven een hoofdrol. De Nederlandse verdediger voorkwam met een ijzersterke ingreep dat Julian Álvarez de 0-1 maakte. De Londenaren slaagden er verder vakkundig in om de sterren van City onschadelijk te maken. Guardiola bracht daarom onder meer Kevin De Bruyne en Jérémy Doku. Ondanks een enorme kans van De Bruyne dreigde evenwel een replay voor beide topteams.

Dat wist Aké op de valreep alsnog te voorkomen. De Oranje-international reageerde net iets sneller dan landgenoot Van de Ven en werkte binnen. Hij zorgt daarmee voor een primeur. Het is pas het eerste doelpunt van Manchester City in het Tottenham Hotspur Stadium, dat in 2019 de deuren opende.

Chelsea - Aston Villa 0-0
Chelsea en Aston Villa moeten op herhaling. The Blues, met Noni Madueke in de basis, speelden met 0-0 gelijk tegen Aston Villa. De ploeg van Mauricio Pochettino maakte lange tijd de meeste aanspraak op een zege, maar Cole Palmer wist de trekker niet over te halen. In de slotfase maakte Thiago Silva nog wel bijna een eigen doelpunt. Het bleef echter bij 0-0, waardoor de clubs elkaar nog een keer treffen.