Engelse media over Van Dijk en Gakpo

'Stille' Gakpo gekraakt: 'Een prestatie van niks, ver verwijderd van ideale elf'

25 januari om 10:05
Laatste update: 25 januari om 19:51

De media in Engeland zijn eensgezind: Virgil van Dijk leverde woensdagavond een groot aandeel in het League Cup-succes van Liverpool, maar datzelfde geldt allerminst voor Cody Gakpo. De Nederlandse aanvaller krijgt na zijn optreden een aantal studentienen, maar ook een onvoldoende.

Liverpool moest bij Fulham een 2-1 voorsprong verdedigen om zich te plaatsen voor de finale van de League Cup. Dat lukte, want het werd 1-1 op Craven Cottage. Dat de thuisploeg niet vaker wist te scoren, kwam voor een groot deel door Van Dijk, aldus The Daily Mail, dat hem een 7 als rapportcijfer geeft. 'Bevelend als altijd voltrok het duel zich voor Van Dijk zonder incidenten. Het moet niet onderschat worden hoeveel hij praat tegen de jeugdige spelers.'

Gakpo krijgt een 6, en wordt omschreven als 'de stillere' van de Liverpool-aanvallers. This is Anfield is nog veel kritischer op de aanvaller. 'Echt een prestatie van niks, opnieuw. Hij was hier en daar wel betrokken bij een aanval, maar hij is zwak zodra hij de bal vast probeert te houden. Hij verloor twaalf van de veertien duels, maakt zelden diepteloopjes en toont heel weinig kwaliteit om spelers te passeren. Hij heeft veel, veel meer nodig. Hij is op dit moment ver verwijder van de ideale elf die aan zou moeten treden in belangrijke wedstrijden.'

Waar het lokale medium het optreden van Gakpo hekelt, zet het Van Dijk, die een 8 krijgt, op een voetstuk. 'Heerszuchtig in de eerste 45 minuten. Deed niets verkeerd in de tweede helft. Van Dijk stuurde de boel aan en won alle luchtduels in de slotfase, waarmee hij Liverpool enorm hielp.'

Voor de ploeg van manager Jürgen Klopp wacht nu de finale op Wembley. Die wordt afgewerkt op 25 februari. De tegenstander daarin is Chelsea, dat zich ten koste van Middlesbrough plaatste voor de League Cup-eindstrijd.