Niet alleen penaltymoment verbaasde Schouten: 'Vond ik een hele rare beslissing'

Niet alleen penaltymoment verbaasde Schouten: 'Vond ik een hele rare beslissing'

25 januari om 06:42
Laatste update: 25 januari om 11:17

Jerdy Schouten doet na afloop van de bekerclash tussen Feyenoord en PSV een boekje open over de reden voor de gele kaart die hij ontving van arbiter Dennis Higler. "Scheids, je laat nu alles gebeuren", is wat de middenvelder tegen de scheidsrechter zei, zo geeft hij aan in gesprek met ESPN.

"Dat vond ik een heel rare beslissing", aldus Schouten over de gele kaart die hij toebedeeld kreeg. Op de vraag of het de exacte woorden waren die hij gebruikt had, antwoordt Schouten bevestigend. "Precies in deze bewoordingen", vervolgt Schouten. "Op een gegeven moment werd de wedstrijd een beetje feller en leek het alsof bij de arbitrage ook de emoties een rol gingen spelen, want ik neem aan dat je daar geen geel voor hoeft te krijgen. Iedereen zegt heel de wedstrijd wat, maar als ik wat zeg, krijg ik geel..."

Er is veel ophef over de niet gegeven strafschop, waarbij ook Schouten zich niet kon vinden in de beslissing van Higler. "Ik heb hem ook teruggezien, en het is gewoon een honderd procent strafschop. En ik snap ook niet dat er zo snel doorgespeeld werd, dat vind ik vooral kwalijk. Want als je hem goed bekijkt... er gaat niemand zeggen dat het geen strafschop is."

Los van de arbitrage is Schouten ook kritisch op zijn eigen ploeg. "Allereerst denk ik dat we gewoon moeten scoren. Ik denk dat we wel een paar kansen hadden die erin hadden gemoeten, als je hier wil winnen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!