Perez, Been en Timber over penalty-moment

Perez ziet 'dramatische beslissing' Higler en VAR: 'Penalty en tweede geel'

24 januari om 22:15
Laatste update: 24 januari om 22:17

PSV is woensdagavond in De Kuip een loepzuivere strafschop ontnomen. Dat vindt zowel Mario Been als Kenneth Perez. Noa Lang werd halverwege de tweede helft onderuitgehaald door Mats Wieffer, maar VAR Clay Ruperti riep scheidsrechter Dennis Higler niet naar het scherm. Feyenoorder Quinten Timber denkt er anders over. 

"Een dramatische beslissing van eerst Higler, en dan heb je een VAR, Clay Ruperti, die dit dus over het hoofd ziet", uit Perez zijn verbazing voor de camera van ESPN. "De rechtervoet van Wieffer op de linkervoet van Lang. Dat zou een penalty betekenen en een tweede gele kaart voor Wieffer."

"Dan heb je, om maar een cliché te gebruiken, een hele andere wedstrijd. Je hebt met de kwaliteiten van scheidsrechters te maken die je voorhanden hebt. De ene keer zit het tegen, en de andere keer zit het heel erg mee."

Ook Been heeft zich enorm verbaasd over het controversiële moment. "Ik kan me voorstellen dat Higler het zelf niet ziet, maar dan moet de VAR hem zeker roepen en ingrijpen", blikt hij terug. "Hij raakt de bal niet en speelt Noa Lang op de binnenkant van zijn voet. Een honderd procent strafschop"

Timber, de maker van het enige doelpunt van de avond, vindt dat dergelijke overtredingen gemaakt moeten kunnen worden in een kraker. "Beetje bal, beetje voet. Hoort erbij. Het is Feyenoord - PSV. Het moet kunnen. Oorlog man, dit kan toch een goal worden. Het is gewoon vechten. Ik ben er blij mee, ik ben blij met Mats."