PSV op rapport: zes onvoldoendes

PSV op rapport: zes onvoldoendes, geen uitblinkers, Bosz onmachtig

24 januari om 22:05
Laatste update: 24 januari om 22:14

PSV stevent af op het kampioenchap, maar gaat de KNVB Beker dit jaar niet prolongeren. Feyenoord was dinsdagavond te sterk voor de Eindhovenaren (1-0). VoetbalPrimeur geeft na de achtste finale in De Kuip rapportcijfers aan de PSV'ers.

Joël Drommel - 6: na 25 seconden werd hij al gedwongen tot een redding. De bekerkeeper was op zijn post, maar moest capituleren op een schot van Quinten Timber. Nu kan Drommel slechts hopen op een kans in de Eredivisie.

Jordan Teze - 6: niet slecht, ook niet heel goed. Teze werkte een onzichtbare wedstrijd af in De Kuip, waar hij tegenover Igor Paixão stond. Aanvallend kon hij bar weinig uitrichten.

André Ramalho - 5: in de eerste helft was Ramalho de enige speler met meer dan vijftig balcontacten. Het is veelzeggend, want Feyenoord wílde hem aan de bal hebben. In de rust werd de Braziliaan uit zijn lijden verlost.

Olivier Boscagli - 6: de grote uitblinker van de Eredivisie-confrontatie met Feyenoord werd naarmate de wedstrijd vorderde gefrustreerder en gefrustreerder. Meer dan eens kon hij de bal niet kwijt aan het middenveld.

Sergiño Dest - 4,5: vorige week zei Dest in een interview met VI 'nog geen verkeerde wedstrijd voor PSV te hebben gespeeld'. Eens moet de eerste keer zijn. Dest liet zich aftroeven, nota bene door gelegenheidsrechtsbuiten Bart Nieuwkoop.

Jerdy Schouten - 6: het was geen makkelijke avond voor Schouten, die het als middenvelder moeilijk had met Quinten Timber en in de tweede helft vanuit de verdediging niets meer kon doen aan de nederlaag.

Malik Tillman - 5: het gemis van Joey Veerman was voelbaar bij PSV, helemaal doordat Tillman tegenviel als zijn vervanger. De Amerikaan was slordig en verspeelde de bal regelmatig op risicovolle plekken. In de rust gewisseld.

Guus Til - 5,5: PSV kreeg twee grote kansen in de eerste helft en twee keer vergat Til de trekker over te halen. Zijn kopbal belandde op de buitenkant van de paal, oog-in-oog met Justin Bijlow kwam de Feyenoord-doelman als winnaar uit de strijd.

Johan Bakayoko - 5: het liep weer niet bij Bakayoko, die zijn vormdipje de laatste weken nog wel wist te maskeren met goals en assists. Voetballend was het veel te weinig wat Bakayoko liet zien.

Luuk de Jong - 6: het werd een keer niét de avond van De Jong, die nog wel flitsend aan 2024 was begonnen. Hij moest opboksen tegen Gernot Trauner en Dávid Hancko. In de slotfase werd hij gewisseld.

Hirving Lozano - 5: na twee maanden keerde Lozano terug in de basiself van PSV. Het oogde allemaal wel heel onwennig bij de Mexicaan, die het vertrouwen van zijn trainer niet uitbetaalde en na een uur werd geslachtofferd.

Invallers
Mauro Júnior - 6: viel bij de start van de tweede helft in voor Ramalho en wist vanaf het middenveld de achterstand niet te repareren. Het was ook geen fijne klus voor de frêle Braziliaan.
Patrick van Aanholt - 6: viel bij de start van de tweede helft in voor Tillman en maakte een aardige indruk, zonder echt uit te blinken en Feyenoord heel veel schrik aan te jagen.
Noa Lang - 6,5: viel na een uur in voor Lozano, was levendig en was betrokken bij hét moment van de wedstrijd. Scheidsrechter Dennis Higler en VAR Clay Ruperti beloonden hem echter niet met een penalty.
Ricardo Pepi - x: viel na 82 minuten in voor De Jong en speelde te kort voor een beoordeling.
Yorbe Vertessen - x: viel na 82 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 5:
voor het eerst in zijn PSV-carrière moet Bosz in de spiegel kijken, want net als tegen FC Utrecht maakte zijn ploeg een onmachtige indruk. In de rust greep hij al in met een dubbele wissel, maar ook dat had niet het gewenste effect.