Been hekelt rol van PSV'er bij Feyenoord-goal

Rol van PSV'ers gehekeld bij Feyenoord-goal: 'De tijd en ruimte die hij kreeg...'

24 januari om 21:10

ESPN-analist Kenneth Perez vindt dat PSV in de eerste helft van de bekerkraker tegen Feyenoord voetballend de betere was. De Rotterdammers staan echter voor, en dat komt volgens de Deen met name door een behoorlijke portie 'hartstocht', al hekelt collega-analist Mario Been daarbij wel het optreden van een tweetal PSV'ers. 

Quinten Timber maakte de enige treffer van de eerste helft. De Feyenoord-middenvelder schoot overtuigend raak en liet daarbij PSV-doelman Walter Benítez kansloos. "Wat mij met name verbaasde: de tijd en ruimte die hij kreeg rond de 16-meter, aldus Mario Been tijdens de rustanalyse. "Bakayoko (Johan, red.) die ermee stopt, Schouten (Jerdy, red.) die er nog aan komt sjokken."

Ondanks de voorsprong van Feyenoord, is Perez van mening dat PSV sterker was in het eerste bedrijf. "Ik vind dat PSV voetballend een betere eerste helft speelde, zeker in het eerste halfuur." De Eindhovenaren kregen via Guus Til twee grote kansen, maar mistten scherpte in de afronding. "Feyenoord doet het heel erg op hartstocht en wil. Ze willen er echt iets van maken", besluit hij.