Wedstrijdverslag Almere City - Fortuna Sittard

Geen winnaar bij inhaalduel: Almere en Fortuna houden elkaar in bedwang

24 januari om 20:40
Laatste update: 24 januari om 20:42

Het inhaalduel tussen Almere City en Fortuna Sittard is woensdagavond in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. In een weinig spectaculaire wedstrijd kregen de Limburgers de grootste kans van de avond, maar het houtwerk stond een treffer in de weg. 

Het duel tussen Almere en Fortuna zou aanvankelijk afgelopen zaterdag worden gespeeld, maar op het allerlaatste moment werd alsnog besloten om over te gaan tot een afgelasting. Dat had te maken met een defecte verwarmingsbuis. Poging twee ging wel gewoon door.

Het publiek dat zich voor de tweede keer naar het Yanmar Stadion had begeven, werd in de eerste helft alles behalve getrakteerd. Er werd nauwelijks tot geen gevaar gesticht, al had Kornelius Hansen de thuisploeg nog wel op voorsprong kunnen zetten. Zijn poging mistte echter kracht. 

Vlak na rust waren de bezoekers erg dicht bij openingstreffer. Na een goede voorzet vanaf rechts kon aanvaller Iñigo Córdoba vrij inkopper, maar de Spanjaard raakte tot opluchting van Almere de lat. Heel veel meer noemenswaardige momenten kende de tweede helft niet, waarin dus niet werd gescoord. Door het gelijkspel heeft zowel Fortuna als Almere nu twintig punten. Daarmee bekleden ze respectievelijk de twaalfde en dertiende plek op de ranglijst.