Vitesse praat met KNVB over overname

Vitesse voert 'constructief' overname-gesprek met KNVB: 'Een besluit is nabij'

24 januari om 20:54
Laatste update: 24 januari om 20:57

Coley Parry heeft woensdag om de tafel gezeten met de licentiecommissie van de KNVB. De Amerikaanse ondernemer hoopt snel groen licht te kunnen uit Zeist voor de overname van Vitesse. Parry wilde zijn plannen al in een eerder stadium mondeling toelichten aan de licentiecommissie, zo is te lezen op de clubsite. 

Het slepende overnameproces duurt al anderhalf jaar, maar de KNVB heeft nog altijd geen akkoord gegeven. De licentiecommissie doet momenteel onderzoek naar het Russische verleden van de Arnhemmers én naar de nieuwe beoogde eigenaar: Parry en zijn Common Group. De Amerikaan heeft woensdag meer dan anderhalf uur zijn verhaal kunnen doen. 

"Daarbij heeft hij een uitgebreide uiteenzetting gegeven van zijn zienswijze en plannen met Vitesse", aldus algemeen directeur ad interim Peter Rovers via een bericht op de clubsite. "Vooraf hadden we al een kernachtige samenvatting gemaakt, waarin we onze plannen zo duidelijk mogelijk hebben neergezet. Het is nu wachten op een beslissing. Het was goed te merken dat de licentiecommissie de urgentie van onze situatie onderkent."

Al met al kijkt Vitesse terug op een 'constructief gesprek' met de licentiecommissie. Een besluit is dan ook nabij, is te lezen. "Het gesprek zal nu eerst op een zorgvuldige manier worden vastgelegd, waarna de licentiecommissie alle benodigde informatie heeft om tot dat besluit te komen." Rovers benadrukt dat een akkoord van de KNVB cruciaal is voor de toekomst van de Arnhemmers. "Het is niet voor niets dat we al zolang inzetten op een overname. Op die manier kunnen we stap voor stap bouwen aan een toekomstbestendige en financieel gezonde club. Natuurlijk blijven we werken aan alternatieven, mocht de licentiecommissie onverhoopt een andere beslissing nemen."