Vermoedelijke opstelling Feyenoord voor KNVB Beker-duel met PSV

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: twee vraagtekens bij Slot voor duel met PSV

24 januari om 08:50
Laatste update: 24 januari om 09:01

PSV en Feyenoord strijden woensdagavond om een plek in de kwartfinales van de KNVB Beker. Hoe treden de Rotterdammers aan in De Kuip? VoetbalPrimeur neemt de vermoedelijke opstelling van Feyenoord met je door.

Arne Slot liet op de persconferentie in aanloop naar het treffen met PSV al doorschemeren dat Gernot Trauner in ieder geval zal starten. Hij vormt samen met David Hancko de defensie van Feyenoord. Hartman is een twijfelgeval, maar de kans is groot dat de linksback 'gewoon' op het veld staat tegen PSV. Mocht dit niet het geval zijn, dan is Marcos Lopez zijn logische vervanger. Aan de rechterkant zal Lutsharel Geertruida de backpositie vervullen. Uiteraard staat Justin Bijlow op doel. 

Op het middenveld zijn Mats Wieffer en Quinten Timber een zekerheidje. De naam van Calvin Stengs staat met potlood geschreven, omdat over zijn inzetbaarheid nog twijfels bestaan. Toch lijkt ook Stengs, net als Hartman, fit genoeg voor een basisplaats. Luka Ivanusec kan die positie eventueel ook invullen, indien nodig. 

Voorin houdt Slot vast aan Javairo Dilrosun. De opgeleefde buitenspeler maakte een prima indruk in de afgelopen weken en heeft zich, mede door de teleurstellende prestaties van de overige buitenspelers en de afwezigheid van Yankuba Minteh, teruggeknokt in de basiself van Feyenoord. In de punt van de aanval speelt clubtopscorer Santiago Gimenez. Op de linkerflank krijgt Igor Paixão voorlopig de voorkeur. 

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Hartman, Trauner, Hancko, Geertruida; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Gimenez, Dilrosun.