Vermoedelijke opstelling PSV voor KNVB Beker-duel met Feyenoord

Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz voert twee wijzigingen door tegen Feyenoord

24 januari om 08:30
Laatste update: 24 januari om 08:37

PSV en Feyenoord strijden woensdagavond om een plek in de kwartfinales van de KNVB Beker. Hoe treden de Eindhovenaren aan in De Kuip? VoetbalPrimeur neemt de vermoedelijke opstelling van PSV met je door. 

De formatie van PSV kent in ieder geval één zekerheid. Peter Bosz heeft aan het begin van het seizoen namelijk gekozen voor een zogenaamde 'bekerkeeper' in de persoon van Joël Drommel. De 27-jarige doelman zal dus ook tegen Feyenoord het Eindhovense doel verdedigen. 

In de verdedigende linie krijgt Drommel naar alle waarschijnlijkheid het centrale duo André Ramalho en Olivier Boscagli voor zich. Het liefst zou Bosz Jerdy Schouten een linie naar achter halen, maar hij lijkt vanwege de blessure van Joey Veerman en het ontbreken van Ismael Saibari nodig op het middenveld. Sergiño Dest en Jordan Teze beginnen op de flanken.

Op het middenveld moet PSV het dus doen zonder Veerman. De middenvelder heeft last van een kuitblessure is nog niet fit genoeg om te spelen tegen Feyenoord. Saibari is met Marokko op de Afrika Cup, dus lijkt Schouten 'gewoon' op het middenveld te starten tegen Feyenoord. Hij zal het middenveld delen met Guus Till en Malik Tillman. 

Voorin zal aanvoerder Luuk de Jong starten in de punt van de aanval en begint Johan Bakayoko vanaf de rechterkant. Nu Noa Lang en Hirving Lozano weer fit zijn, moet Bosz op de linkerflank een keuze maken. Voor het bekerduel met Feyenoord lijkt Lozano een basisplaats te krijgen, omdat Lang nog geen hele wedstrijd kan spelen. Yorbe Vertessen, die op het punt staat een transfer te maken naar Union Berlin, startte tegen FC Utrecht maar zal tegen Feyenoord waarschijnlijk weer genoegen moeten nemen met een plek op de bank.

Vermoedelijke opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Til, Tillman; Bakayoko, De Jong, Lozano.