Quilindschy Hartman vervult laatste wens van zieke Feyenoord-fan

Hartman snijdt ambulance af voor prachtig gebaar: 'Voetballer met een groot hart'

23 januari om 06:55
Laatste update: 23 januari om 09:54

Quilindschy Hartman heeft samen met een aantal teamgenoten een ernstig zieke Feyenoord-supporter een onvergetelijke maandagmiddag bezorgd. De linksback van Feyenoord zette zijn auto aan de kant toen hij bij De Kuip een wensambulance zag rijden. 

Jan van Geffen, vrijwilliger van Stichting Ambulancewens, beschrijft het voorval op X. 'Terwijl wij voor De Kuip over de stoep reden, werden we afgesneden door een dure auto. Quilindschy Hartman had ons zien rijden en maakte graag tijd voor onze patiënt', beschrijft van Geffen, die veel respect heeft voor de actie van de Feyenoorder. 'Hij hoefde het niet, maar deed het wel. Een voetballer met een groot hart voor zijn fans.' Onder anderen Quinten Timber, Santiago Gimenez, Gernot Trauner en Kostas Lamprou volgden het voorbeeld van Hartman en maakten een praatje met de vrouw. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

De vrouw in kwestie is al haar hele leven Feyenoord-fan en wilde graag met de wensambulance nog één keer naar het stadion van Feyenoord. Haar dochter laat in het AD weten dat ze erg naar het moment toeleefde. "We zagen eigenlijk ook dat ze lichamelijk niet helemaal op was, maar het maakte haar niet uit." Een hersenbacterie trof de vrouw een aantal maanden geleden, als gevolg daarvan is ze volledig afhankelijk van apparatuur. "Morgen halen ze dat buisje eruit, er is geen kans op herstel. Ik verwacht dat ze morgen komt te overlijden", is de trieste boodschap van haar dochter in de krant.  

Haar moeders laatste wens noemt ze door de actie van Hartman en zijn teamgenoten dan ook extra bijzonder. 'Een prachtig gebaar, ze heeft genoten. Erg dankbaar.'