Advocaat laat ander Berghuis-geluid horen, Boskamp verbaasd: 'Ach, hou op jongen'

Advocaat laat ander Berghuis-geluid horen, Boskamp verbaasd: 'Ach, hou op jongen'

22 januari om 21:50

Steven Berghuis krijgt na zijn interview van afgelopen weekend veel kritiek over zich heen, maar Dick Advocaat vindt dat de linkspoot in Nederland tot de buitencategorie behoort. De Kleine Generaal vertelt ook over zijn samenwerking met Berghuis bij Feyenoord.

Na het duel tussen Ajax en RKC Waalwijk pleitte Berghuis voor meer waardering voor zichzelf en teamgenoot Steven Bergwijn. De linkspoot noemde hemzelf en de Ajax-captain 'twee van de beste spelers van de Eredivisie'. Dat kwam Berghuis op veel kritiek te staan, maar Advocaat is het wel eens met de aanvaller. "Dat zijn ze ook", zegt De Kleine Generaal bij Veroncia Offside. Jan Boskamp kan zijn oren niet geloven. "Ach, hou op jongen. Jij hebt met Berghuis gewerkt, vond je dat een toffe gozer?"

Advocaat: "Berghuis is een geweldige speler, hij maakte ieder jaar achttien goals. Ja, op het einde liet ik hem te veel vrij. Of ik hem gematst heb? Een beetje", blikt de bondscoach van Curaçao terug op de tijd die hij met Berghuis doorbracht bij Feyenoord. "In Nederland zijn Berghuis en Bergwijn buitencategorie, dat vind ik wel. Met Brobbey erbij zeker, dat heb ik steeds gezegd. Iedereen probeert het uit mijn hoofd te praten, maar Berghuis is gewoon een goede speler."

Vervolgens vertelt Advocaat kort hoe Berghuis met kritiek omging bij Feyenoord. "Hij was een beetje wispelturig. Het ene moment wel, het andere moment wat minder", besluit de ervaren coach."