Effectief Go Ahead revancheert zich en wint duel om plek zes van Sparta

21 januari om 16:22

Go Ahead Eagles weet weer wat winnen is. Na nederlagen tegen Ajax en NEC, boekte de ploeg van René Hake een knappe zege op Het Kasteel: tegen Sparta Rotterdam werd het 0-2.

Op Het Kasteel streden Sparta en Go Ahead in een rechtstreeks duel om de zesde plek op de ranglijst. Na zeven minuten lag de bal al in het net: Willum Thór Willumsson verzilverde de eerste kans van de wedstrijd, op aangeven van Bobby Adekanye. Die treffer deed de wedstrijd goed, want Sparta en Go Ahead maakten er een vermakelijk duel van op Spangen.

• logo

Sparta Rotterdam

• logo

Heracles Almelo

Veel grote kansen leverde dat niet op, totdat het bijna rust was: Jeffrey de Lange schoot de bal vol tegen Arno Verschueren aan, waarna hij er net niet in ging. Daardoor stond het bij rust nog steeds 0-1. Vlak na rust was het alsnog raak, maar dan voor de bezoekers: vanaf elf meter verdubbelde Victor Edvardsen de voorsprong van Go Ahead, nadat Djevencio van der Kust een penalty veroorzaakte.

In het restant van de wedstrijd kreeg Sparta nog een aantal goede mogelijkheden, maar het zat niet mee voor de thuisploeg. Daardoor eindigde de wedstrijd in 0-2. Go Ahead gaat nu aan de haal met de zesde plaats, Sparta staat nu achtste. NEC staat tussen de teams uit Deventer en Rotterdam in op de ranglijst.