Zelfreflectie bij Van Wonderen en Heerenveen

Van Wonderen neemt verantwoordelijkheid na 'wanvertoning': 'Begint bij de coach'

19 januari om 23:40
Laatste update: 19 januari om 23:40

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen erkent dat zijn ploeg vrijdagavond bij Excelsior meer dan terecht heeft verloren. De 55-jarige oefenmeester neemt zelf ook verantwoordelijkheid voor de 'wanvertoning'. 

"Dit was gewoon een wanvertoning. Van ons allemaal. Punt", aldus Van Wonderen voor de camera van NOS. "Ik denk dat we op alle fronten zijn afgetroefd. en dat je misschien met 3-0 nog genadig wegkomt." In gesprek met Omroep Friesland vertelt Van Wonderen een soortgelijk verhaal. "Het was gewoon een hele matige vertoning. En dat begint bij de hoofdcoach, want die is daar verantwoordelijk voor. Dat is de conclusie vanavond."

Waar bij Heerenveen een grafstemming heerst, is de euforie bij Excelsior groot. De Rotterdammers wisten tegen Heerenveen voor het eerst sinds 1 oktober weer eens te winnen. "Een tijdje niet gewonnen, dan zak je wat op de ranglijst en dan beginnen jullie vragen te stellen over twaalf keer niet winnen, en dat is logisch", aldus Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen. "We waren waren er wel hard aan toe ja. Ik denk Heerenveen met 3-0 nog genadig is weggekomen. Ik heb echt na de 1-0 enorm genoten van mijn ploeg."