'Hato dicht bij nieuw contract, onderhandelingen met Ajax in stroomversnelling'

'Hato dicht bij nieuw contract, onderhandelingen met Ajax in stroomversnelling'

19 januari om 18:26

De gesprekken tussen Ajax en Jorrel Hato over een nieuwe verbintenis zijn in een stroomversnelling geraakt, meldt De Telegraaf. De Amsterdamse club zou de zeventienjarige verdediger eindelijk op waarde schatten.

Hato ligt nog tot de zomer van 2025 vast bij Ajax en de kans is groot dat hij zijn handtekening onder en nieuw contract zet. De onderhandelingen zaten vast, maar zijn nu in een stroomversnelling gekomen, schrijft de ochtendkrant. Naar verluidt naderen Hato en Ajax een principeakkoord. Wel is de verwachting dat de krabbel pas na 7 maart wordt gezet.

Dan wordt Hato achttien en mag hij voor langer dan drie seizoenen tekenen. De linkspoot is nu nog in het bezit van een amateurcontract. Lang werd er gesteggeld over een profcontract en nu lijken alle partijen tot overeenstemming te komen. Dat Ajax Hato langer gaat binden geeft de Amsterdammers lucht. De speler geniet al interesse uit Engeland en Duitsland.

Hato is dit seizoen een belangrijke pion in het elftal van trainer John van 't Schip. Eind 2023 kreeg hij zelfs al twee keer de aanvoerdersband om. De teller staat op 41 officiële wedstrijden in Ajax 1.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!