Slot wil scherp Feyenoord zien tegen Vitesse

Slot ziet valkuil bij Feyenoord: 'Is ons dit seizoen te vaak overkomen'

19 januari om 16:00

Arne Slot verwacht tegen Vitesse een reactie te zien van zijn elftal, na het puntverlies tegen NEC in eigen huis. Ook laat de trainer van Feyenoord zich uit over de tegengoals die zijn team te verwerken krijgt.

Hoewel Slot in verband met ziekte niet aan kon schuiven bij de gebruikelijke persconferentie, gaat hij via de eigen kanalen van Feyenoord in op de laatste Eredivisiewedstrijd, tegen NEC. 'We hebben onszelf in die wedstrijd tekort gedaan, zoals ons dat dit seizoen al te vaak is overkomen', aldus Slot.

'Daar willen we graag een vervolg aan geven, zodat de uitslag zondag en in de tweede seizoenshelft vaker recht zal doen aan de verhoudingen op het veld', vervolgt de trainer. 'Natuurlijk moeten we ook makkelijker aan onze goals komen, zoals bijvoorbeeld uit een standaardsituatie of een afstandsschot. Daarnaast is het minstens zo belangrijk om minder goals tegen te krijgen uit de weinige kansen die we weggeven.'

Vitesse wist zich deze week te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi, wat Slot de indruk geeft dat de Arnhemmers met een goed gevoel toeleven naar het treffen met Feyenoord. 'Daarnaast zal Vitesse er gezien hun situatie alles aan gelegen zijn om punten te pakken, dat is iets waar wij op voorbereid en scherp op moeten zijn. Wij willen ook een juiste reactie geven na afgelopen zondag', besluit Slot.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!