Henderson bood zichzelf aan bij FC Barcelona

'Henderson voorafgaand aan Ajax-transfer afgewezen door Spaanse topclub'

18 januari om 13:50

Jordan Henderson heeft zichzelf volgens Spaanse media enkele weken geleden aangeboden bij FC Barcelona. Hoewel de Catalanen zoeken naar een middenvelder, besloten ze niet met de 33-jarige Henderson in zee te gaan. 

'Het gezelschap van Henderson wist dat Barcelona de mogelijkheid onderzoekt om op de winterse transfermarkt een speler voor het middenveld te contracteren', valt er te lezen in Sport. Na de ernstige blessure van Gavi zag het kamp Henderson zijn kans schoon en bood het de speler aan bij FC Barcelona. 'Daarom namen de agenten van Henderson contact op met Barça om deze mogelijkheid te bespreken.'

Het aanbod zou onder leiding van voorzitter Joan Laporta zijn bekeken en uiteindelijk om twee redenen afgewezen. Ten eerste is de bewegingsruimte van Barcelona gelimiteerd door de Financial Fair Play regels, helemaal na het inschrijven van Vitor Roque. Daarnaast stond FC Barcelona het profiel van Henderson niet aan. Met zijn 33-jarige leeftijd werd hij te oud bevonden voor een permanente overgang naar Catalonië. 

Inmiddels is Henderson hard op weg naar Ajax, waar hij donderdag medisch gekeurd wordt.