Derksen begrijpt niets van ontslag Jansen

Derksen haalt keihard uit: 'Het is een tirannetje en hij faalt hopeloos'

18 januari om 09:00

Johan Derksen begrijpt niet dat AZ trainer Pascal Jansen op straat heeft gezet. In Vandaag Inside haalt Derksen bovendien hard uit naar algemeen directeur Robert Eenhoorn. 

Derksen noemt het ontslag van Jansen 'onbeschaafd'. "Ze hebben daar zo'n honkballer als directeur", sneert Derksen naar Eenhoorn. "In Amerika werken ze met statistische gegeven, dus hij zal zijn lijst er wel bij hebben gepakt, maar zijn statistieken zijn helemaal niet zo slecht", concludeert Derksen. 

Bovendien haalt Derksen aan dat Eenhoorn een stokje stak voor de overgang van Alex Kroes naar Ajax. "En destijds met de trainer van Feyenoord (Arne Slot, red.) die meteen weg moest. Het is een beetje een klein tirannetje. Een honkbaltirannetje. Ik vind dat hij nu hopeloos faalt. Ik kan geen enkel argument bedenken waarom deze man ontslagen moet worden. Jansen had een contractverlenging en loonsverhoging verdiend."

Als trainer van AZ pakte Jansen gemiddeld 1,94 punt per wedstrijd. Van de 162 wedstrijden als oefenmeester in Alkmaar won AZ er 96. 24 keer werd er gelijkgespeeld, 42 keer verloren.