Henderson nog niet in actie tegen RKC

Henderson nog niet in actie tegen RKC, mogelijk debuut tegen PSV

18 januari om 08:15

Een teleurstelling voor Ajacieden die hoopten dat Jordan Henderson dit weekend tegen RKC al zijn eerste minuten in het shirt van Ajax zou maken. Dat scenario is uitgesloten.

Dat heeft alles te maken met de procedure om de Engelsman speelgerechtigd te krijgen. Het regelen van zijn werkvergunning gaat volgens de NOS even duren. De Telegraaf meldt dat het nodige papierwerk 'een week tot twee weken' in beslag neemt. De Eredivisiewedstrijd tegen RKC van zondag komt dus nog te vroeg voor de 33-jarige Engelsman.

Als de Amsterdammers haast maken met het papierwerk zal Henderson in de meest gunstige situatie zijn debuut kunnen maken op 27 januari in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Mocht ook die datum onhaalbaar blijken, dan lijkt Henderson zijn eerste minuten te gaan maken tegen koploper PSV. Die wedstrijd staat gepland op 3 februari. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan bij het regelen van de werkvergunning van de Engelsman, dan sluit hij naar verwachting aan op 11 februari als Ajax op bezoek gaat bij sc Heerenveen. 

Henderson en Ajax zijn een akkoord overeengekomen voor een contract van twee en een half jaar. De medische keuring van Henderson vindt donderdag plaats, die lijkt vanwege de fitheid van de middenvelder geen problemen op te gaan leveren.