Ajax weer een stapje dichterbij komst Henderson

Romano: 'Ajax en Henderson werken laatste details uit'

17 januari om 15:45
Laatste update: 17 januari om 16:07

De transfer van Jordan Henderson naar Ajax is weer een stapje dichterbij gekomen. Volgens Fabrizio Romano werken Ajax en Henderson as we speak de laatste details van het contract uit. 

'Het gaat om de laatste stappen', meldt Romano op X. 'Daarna worden de plannen gemaakt voor de reis van Jordan naar Amsterdam.' De transfergoeroe verwacht nog steeds dat de medische keuring van de 33-jarige Henderson nog voor het weekend plaatsvindt. 

Een delegatie van Ajax is woensdag afgereisd naar Engeland om te praten met de voormalig aanvoerder van Liverpool. Het zou volgens De Telegraaf gaan om de tijdelijk gepromoveerde hoofdscout Kelvin de Lang en advocate Barbara Stok. Zij spreken daar met Tyler Alexander Arnold, de zaakwaarnemer van Henderson. Ook de Nederlandse tussenpersoon Nathan van Kooperen zou daarbij aanwezig zijn. 

Die gesprekken tussen Ajax en kamp Henderson lijken dus voorspoedig te verlopen. Bij zijn tweet plaatst Romano bovendien een zandloper en een finishvlag, om nog maar eens aan te geven dat de transfer zich echt in de laatste fase lijkt te bevinden.