Kylian Mbappé vertelt eerlijk over toekomst

Mbappé ziet mondiale voetbal veranderen: 'Ook ooit mijn beurt om te vertrekken'

17 januari om 11:55

Kylian Mbappé houdt zijn hoofd koel ondanks de waslijst aan spelers die vorig jaar de overstap maakte van Europa naar Saudi-Arabië. De superster van Paris Saint-Germain vertelt in een groot interview met het tijdschrift GQ zijn eigen plan te trekken. Daar hoort ooit een vertrek bij, erkent hij. 

Mbappé siert woensdagochtend de voorpagina van QC, dat hem aan de tand voelt over meerdere onderwerpen. Zo gaat het onder meer over de overvolle speelkalender, al ondervindt hij er zelf niet zo veel moeite van. "We zullen het publiek alleen niet elke keer een show kunnen geven", vertelt hij daarover. "In de NBA spelen spelers niet elke wedstrijd, maar als ik zeg dat ik deze zaterdag niet wil spelen, werkt dat niet. De toeschouwer die geld betaalt voor een kaartje en die jou misschien slechts één keer ziet spelen, wil een optreden zien dat de moeite waard is. Dat is normaal."

Mbappé, inmiddels 25 jaar, proeft dat het voetbal verandert. Grootheden als Karim Benzema, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo spelen immers niet meer in Europa. "Dat hoort bij de normale cyclus van deze sport. Er zal ook een moment komen dat het mijn beurt is om te vertrekken", blikt de immer aan Real Madrid gelinkte Fransman vooruit, zonder een voorschot te doen op een eventuele nieuwe club of competitie. "Ik focus me gewoon op mijn eigen loopbaan en volg mijn eigen pad."

Tot slot liet hij zich uit over zijn mogelijke deelname aan de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. "Ik ben in mijn leven en mijn carrière op een punt aangekomen dat ik dingen niet langer wil forceren. Als ze me laten meedoen, zou ik dat met veel plezier doen. Als het niet mogelijk is, kan ik dat ook begrijpen."
Bondscoach Didier Deschamps gaf al aan hem er graag bij te hebben, maar of PSG toestemming geeft, zal nog moeten blijken. "Ik wilde al mee naar Tokyo, omdat ik alles wil winnen en geschiedenis wil schrijven met het Franse team als een speler die ertoe doet."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!