Van Marwijk geeft Ajax negatief advies over Henderson

Gestopte trainer voorziet Ajax van advies: 'Ik zou niet aan Henderson beginnen nu'

17 januari om 06:50
Laatste update: 17 januari om 07:27

Bert van Marwijk denkt niet dat Ajax er goed aan doet als ze Jordan Henderson naar Amsterdam halen. In gesprek met De Telegraaf vertelt de voormalig trainer dat de Amsterdammers nu echt een andere speler nodig hebben. Van Marwijk ziet in Henderson simpelweg niet de bepalende speler die Ajax in hem ziet.

"Ik zou er niet aan beginnen", luidt de simpele doch verrassende conclusie van Van Marwijk. "Als Ajax zijnde zou ik in deze periode iets heel anders doen. Ga juist nu met de hele technische staf en andere technische mensen in de club bij elkaar zitten en spreek duidelijk uit: wat willen we nou? Wat is onze visie? Schrijf die visie ook nog een keer duidelijk uit en ga daar binnen de hele club opnieuw aan werken."

Van Marwijk heeft Henderson een aantal keer zien spelen en volgens de oud-trainer, die Ajax overigens nooit onder zijn hoede had, ontbreekt het de Engelsman aan scorend vermogen en de kracht om een organisatie neer te zetten. "Ik heb Henderson vaak zien spelen bij de nationale ploeg van Engeland en bij Liverpool. Ik vind hem niet een speler die het verschil maakt qua scoren of het neerzetten van de organisatie bij Ajax. Eentje die alle spelers bij Ajax middenin het seizoen op de juiste plek zet?"

Volgens Van Marwijk is het sowieso onwaarschijnlijk dat Ajax een speler kan halen die het elftal wel volledig opnieuw inricht. "Henderson is meer een karakterspeler, die het team nooit in de steek laat. Hij is een jongen die goed speelt als een elftal goed op elkaar is ingespeeld. Een echt goede speler in Europa kost in de huidige markt zomaar 30 miljoen euro. Voetballers van dat kaliber komen niet naar de Eredivisie, die vinden zichzelf goed voor een grote competitie."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!