Henderson gaat vertrekken uit Saudi-Arabië

Geluiden uit Saudi-Arabië: Henderson staat op het punt om Al Ettifaq te verlaten

16 januari om 17:03
Laatste update: 16 januari om 17:14

In Saudi-Arabië wordt alvast een voorschot genomen op het vertrek van Jordan Henderson. Het grootste X-supportersaccount van Al Ettifaq meldt dat de door Ajax felbegeerde middenvelder 'op het punt staat' om zijn koffers te pakken. 

Henderson wordt al een tijdje in verband gebracht met Ajax, dat in hem een broodnodige en ervaren leider ziet. Ajax-trainer John van 't Schip maakte zondag zelf ook bekend dat de Amsterdammers de 33-jarige Engelsman op de korrel hebben. Wel gaf hij aan dat er nog een aantal hobbels te nemen waren. 

Het grootste supportersaccount van Al Ettifaq meldt nu dat Henderson 'op het punt staat' om te vertrekken. Dat zou dus betekenen dat die hobbels genomen zijn, al maakt het medium overigens niet bekend naar welke club de international van Engeland dan vertrekt. 

Volgens de laatste berichtgeving, moet dat haast wel Ajax zijn. Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen zei maandag nog dat er 'echt beweging' zit in de onderhandelingen tussen de Amsterdammers en Al Ettifaq. Er zou voor Henderson, die ook even interesse genoot van Juventus, een contract voor anderhalf jaar klaarliggen.