Slot doet Ajax-voorspelling en deelt mening: 'Betere spelers dan iedereen roept'

Slot doet Ajax-voorspelling en deelt mening: 'Betere spelers dan iedereen roept'

16 januari om 21:18

Feyenoord-trainer Arne Slot denkt dat de spelers van Ajax worden onderschat door de buitenwacht. In de YouTube-serie Bij Andy in de Auto laat Slot zich uit over Ajax.

Andy van der Meijde, van wie het geen geheim is dat hij Ajax een warm hart toedraagt, kan het niet laten om Slot wat vragen te stellen over Ajax. "Ik denk dat Ajax veel betere spelers heeft dan iedereen roept", begint de trainer van Feyenoord. "Dat zie je nu ook al terug bij een enkeling, sinds John van 't Schip de trainer is."

"Ik geloof er ook heel erg in dat het team het individu goed maakt", gaat Slot verder. "Dus hoe beter het team samenspeelt.... Daarnaast heb je misschien ook een trainer nodig die wat langer met die gasten aan de slag is, om ze beter samen te laten spelen."

Slot vindt dat Maurice Steijn wel erg kort de tijd heeft gekregen bij Ajax. De coach van Feyenoord ziet ook dat er dingen zijn veranderd onder Van 't Schip. "Volgens mij zag je vanaf het begin dat het voetbal weer een stukje leuker werd. De laatste weken werd het dan weer iets minder, maar ik denk dat Ajax de tweede seizoenshelft een veel betere indruk achter gaat laten dan de eerste seizoenshelft."