Perez zet vraagtekens bij Ajax-stunt met Henderson

Perez zet vraagtekens bij mogelijke Ajax-transfer: 'Lijkt mij teveel gevraagd'

14 januari om 22:19

Kenneth Perez is niet overtuigd van een goede match tussen Ajax en Jordan Henderson. De Engelse routinier (33) is volgens de ESPN-analist een 'waterdrager', die mogelijk niet kan voldoen aan de torenhoge verwachtingen in Amsterdam.

Ajax maakt werk van Henderson, die nog geen vrijgeleide heeft gekregen van zijn huidige club Al Ettifaq. Wel bevestigt trainer John van 't Schip dat er gesprekken lopen. Het zorgt voor veel positieve reacties, maar Perez loopt de polonaise niet. "De verwachtingen zijn veel te hoog", zegt de Deen bij Dit Was Het Weekend.

Perez tempert de verwachtingen. "Hij heeft een fantastische carrière, maar wat men niet moet vergeten bij Jordan Henderson, is dat hij een waterdrager is. Hij heeft altijd het vuile werk gedaan tussen de sterren (bij Liverpool, red.)."

Henderson is daarom niet per se het type dat Ajax nodig heeft, aldus Perez. "Er wordt nu verwacht dat hij bij Ajax de lijnen gaat uitzetten en het fysieke werk gaat doen, maar dat lijkt mij teveel gevraagd. Ajax moet goed kijken wat voor type het in huis haalt. En voor welke prijs, dat is ook nog maar de vraag."

Ajax hoopt op korte termijn een vraagprijs te horen van Al Ettifaq, dat uit angst voor gezichtsverlies het liefst helemaal niet meewerkt aan een vertrek van Henderson. De Engelsman kan echter zijn draai niet vinden in Saudi-Arabië en stuurt aan op een definitief vertrek. Juventus kan Henderson alleen huren, Ajax wil kopen.