Bijlow schuldbewust na fout

Bijlow schuldbewust na fout: 'Die moet ik pakken, heel simpel'

14 januari om 19:50
Laatste update: 14 januari om 19:53

Justin Bijlow is erg teleurgesteld na het puntenverlies tegen NEC (2-2) en kijkt ook kritisch naar zichzelf. De Feyenoord-keeper ging niet vrijuit bij de gelijkmaker van de Nijmegenaren.

Bijlow vond Feyenoord in de eerste helft wel goed spelen. "Hoge intensiteit, veel energie, veel druk op de bal. Bij 2-0 is er dan eigenlijk niks aan de hand", aldus de doelman tegenover ESPN. Vlak voor rust deed NEC al wat terug. "Ik denk dat we hen energie geven. En dat is al een beetje het verhaal van het hele seizoen."

Vrij snel na rust schoot Magnus Mattsson de bal onder de handen van Bijlow door. De international vindt dan ook dat dit een persoonlijke fout was. "Die moet ik pakken, heel simpel", vertelt Bijlow. "Daar hoeven we niet lang of kort over te praten. Een keeper van mijn niveau moet die bal pakken. En dan wordt het een heel moeilijk verhaal als zij met elf man voor de pot gaan hangen. Tja, het is klote."

De goalie is van mening dat je moeilijk kan trainen op het vasthouden van een voorsprong. "Dat is een klein beetje volwassenheid. En persoonlijk fouten, maar dat gebeurt in het voetbal."
 
De achterstand van nummer twee Feyenoord op koploper PSV is nu opgelopen tot twaalf punten. De ploeg uit Rotterdam staat nu dichter in de buurt van nummer vijf Ajax, dan in de buurt van de Eindhovenaren.