Wedstrijdverslag Manchester United - Tottenham Hotspur

United en Spurs schieten weinig op met punt, bekritiseerd duo helpt Ten Hag

14 januari om 19:25
Laatste update: 14 januari om 19:32

Manchester United is er zondag niet in geslaagd in eigen huis van Tottenham Hotspur te winnen. De ploeg van Erik ten Hag kwam twee keer op voorsprong door aanvallers die dit seizoen moeilijk tot scoren komen, maar genoeg was het niet: 2-2.

Bij United stonden zowel Rasmus Højlund als Marcus Rashford in de basis. Lisandro Martínez begon op de bank. Bij Tottenham was Micky van de Ven weer in de basis te vinden na een blessure én startte aanwinst Timo Werner. United begon voortvarend aan het duel op Old Trafford en wist na drie minuten al op voorsprong te komen: uitgerekend Højlund, die veel wordt bekritiseerd en nog altijd het vertrouwen van Ten Hag heeft, schoot hard raak. Lang kon United niet van de voorsprong genieten: een kwartier tekende Richarlison voor de gelijkmaker.

Beide ploegen bleven in het restant van de eerste helft gevaarlijk: in minuut 37 kopte Destiny Udogie nog op de eigen paal na een actie van Rashford. Drie minuten had de Engelse aanvaller wél zijn goal te pakken: Rashford schoof de bal keurig door de benen van Micky van de Ven in de hoek van het doel. Het was voor de aanvaller zijn eerste goal op Old Trafford sinds zeven maanden tijd. De Spurs raakten nog de lat via Cristian Romero in de blessuretijd, maar United ging met de voorsprong aan de thee.

In de tweede helft schoten de Spurs uit de startblokken. Werner wist direct Rodrigo Bentancur te bereiken, die voor de 2-2 zorgde. Martínez kwam een half uur voor tijd binnen de lijnen voor Johnny Evans. Aan de kant van de Spurs mocht Feyenoord-target Bryan Gil nog invallen. De Spanjaard verving Werner. Van de Ven bleef in de slotfase op het veld liggen, maar de verdediger had enkel last van kramp. In minuut 95 miste Scott McTominay nog een dot van een kans.

Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel op Old Trafford. United ziet een gat van maar liefst acht punten op nummer vier Arsenal, tevens de plaats die Champions League-voetbal bewerkstelligt. De Spurs staan nu op punten gelijk met de aartsrivaal uit Londen, maar kennen een zwakker doelsaldo.