Almere City verslaat FC Volendam

Degradatiezorgen nemen toe in Volendam: Almere wint bij trainersdebuut Simons

14 januari om 14:06

FC Volendam heeft zondagmiddag bij het officiële trainersdebuut van Regillio Simons nagelaten goede zaken te doen in de Markermeer-derby tegen Almere City. De bezoekers uit Flevoland wonnen in een niet al te verheffend duel met 0-1.

De belangen waren voorafgaand aan de vroege zondag-wedstrijd groot. Bij een zege kon Volendam Almere naderen tot twee punten. Het begin was nog goed voor de ploeg van Simons en Michael Dingsdag. Zach Booth kreeg een grote kans in de opneingsfase, maar stuitte op Almere-doelman Nick Bakker.

Niet lang daarna nam Almere, waar de van PSV op huurbasis overgenomen Jason van Duijven op de bank zat, de voorsprong. Yoann Cathline trok de bal voor en zijn Franse landgenoot Thomas Robinet werkte binnen. Na de treffer nam Almere het heft in handen. Dat Alex Pastoor en co. de kleedkamers opzochten met een voorsprong, was dan ook terecht.

In het tweede bedrijf gingen de Volendammers naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Nota bene Damon Mirani, die een rijk verleden heeft bij Almere, kreeg nog een behoorlijke mogelijkheid op de 1-1. De verdediger kopte echter naast. Bij Almere, dat in de tweede helft niet meer zo domineerde als voor rust, viel Van Duijven nog in. De spits speelde geen rol van betekenis meer, en Almere slaagde er uiteindelijk zonder al te veel moeite in om de overwinning over de streep te trekken.

Volendam blijft door de nederlaag steken op elf punten. Daarmee staat het achttiende. Nummer zeventien Vitesse heeft ook elf punten, maar houdt er op dit moment een beter doelsaldo op na. Bovendien spelen de Arnhemmers zondagmiddag nog, tegen FC Utrecht. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.