Bokslessen voor Brobbey: 'Dan ben ik niet te houden'

Brobbey klopte aan bij Manhoef: 'Dan stond hij voor mijn neus te schreeuwen'

14 januari om 08:23

Brian Brobbey vertelt dat hij afgelopen zomer hard heeft doorgetraind om fit aan de start te verschijnen bij Ajax. De 21-jarige spits volgde onder meer bokslessen bij Melvin Manhoef, de vader van Vitesse-speler Million Manhoef en tevens MMA-vechter.

Brobbey is tevreden over zijn ontwikkeling. "Maar tegelijkertijd besef ik dat alles nog veel beter moet. Ik moet negentig minuten lang vol druk kunnen zetten, nog dodelijker worden in de afronding, de hele wedstrijd mijn volle focus houden en lichamelijk nog sterker worden. Als dat lukt, ben ik niet te houden", stelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Daar werkt Brobbey hard aan. Afgelopen zomer, terwijl zijn ploeggenoten vakantie vierden, klopte hij aan bij Melvin Manhoef. "Ik heb bokstraining van Melvin Manhoef gehad en dat was wel pittig, want als ik wilde opgeven, dan stond hij voor mijn neus te schreeuwen dat ik nog even door moest. Opgeven was bij hem geen optie. Daarnaast heb ik – voor- en nadat de groepstrainingen waren begonnen – met Alessandro Schoenmaker (hoofd performance) allerlei loopjes gedaan om optimaal fit aan de start te verschijnen."

De eenmalig Oranje-international rekende zodoende af met de verhalen dat hij geen negentig minuten aankan. "Ik kreeg vaak kramp. Maar ik denk juist dat dit het gevolg was van het feit dat ik steeds na een uur of 75 minuten naar de kant werd gehaald. Je moet een paar keer een hele wedstrijd spelen om het uiteindelijk altijd negentig minuten vol te houden. Je moét in dat ritme komen. Maar het verhaal was altijd dat de trainers geen risico met me wilden nemen."

Remko Pasveer vertelde in een interview met Het Parool nog dat hij bij veel jonge Ajax-spelers toewijding mist. De ervaren doelman constateerde onder meer dat het nu veel rustiger is in de gym dan een paar jaar geleden.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!