Brobbey geeft toe dat Koeman-teksten hem raakten

'Ik wil komend EK vaste spits van Oranje te worden, maar Oranje heeft Memphis ook'

13 januari om 17:32

Brian Brobbey geeft toe dat de kritiek van Ronald Koeman hem heeft geraakt. De bondscoach sprak openlijk zijn verbazing uit over de afrondingskwaliteiten van Brobbey, die op het EK de vaste spits van Oranje hoopt te zijn.

Bij Rondo deelde Koeman zijn mening over Brobbey. Het viel de bondscoach naar eigen zeggen op dat de eerste aanname en manier van afwerken van de Ajax-spits niet goed waren. Brobbey reageerde aanvankelijk koeltjes op de kritiek, maar geeft nu toch toe dat het wel wat met hem heeft gedaan. "Vooral de uitspraken van de bondscoach raakten me", zegt de aanvaller tegen De Telegraaf, als hij wordt geconfronteerd met de kritiek die Koeman en Marco van Basten op hem hadden.

"In het spelershotel van Oranje zei ik dat ik er graag met hem over wilde praten. Hij vond dat hij me meer had moeten beschermen. En daarna was het ook klaar voor me", zegt Brobbey, die een doel heeft bij Oranje. "Mijn streven is komend EK de vaste spits van Oranje te worden. Maar ik moet ook realistisch zijn, want het Nederlands elftal heeft natuurlijk wel Memphis Depay lopen. Al denk ik wel dat we heel goed samen kunnen spelen: Memphis op tien en ik op negen."

Ondanks dat Ajax in zwaar weer verkeert, kan Brobbey persoonlijk terugkijken op een zeer degelijke eerste seizoenshelft. "Ik denk dat ik met mijn doelpunten en assists belangrijk voor de ploeg ben geweest. Elke wedstrijd voel ik dat ik sterker word en het is aan mij om het vast te houden. Ook al ben ik pas 21, ik wil een van de leiders zijn. Dat hoort ook – vind ik – als je al honderd officiële duels in Ajax 1 hebt gespeeld."