Koffers van NEC-spelers nog altijd vermist na terugreis uit Spanje

NEC-koffers achtergebleven in Spanje: 'Meeste spelers missen nu voetbalschoenen'

12 januari om 20:45

Het trainingskamp van NEC in Spanje heeft een vervelend staartje gekregen: de koffers zijn achtergebleven. Ongeveer een week later is nog altijd niet duidelijk wat er met alle persoonlijke spullen, van voetbalschoenen tot tassen, is gebeurd. Dat blijkt uit een artikel van het Algemeen Dagblad

De spelers en staf van NEC reisden vorige week zondag terug naar Nederland. Samen met de selectie van ADO Den Hag stonden ze uiteindelijk meer dan een halfuur bij de bagageband op Schiphol, toen hun angst realiteit werd. Zonder het gros van de koffers, die vanwege een staking van het grondpersoneel nog in Spanje staan, gingen ze terug naar Nijmegen. 

"De meeste spelers missen nu dingen als voetbalschoenen, trainings- en vrijetijdskleding en de toilettas", vertelde NEC-trainer Rogier Meijer vrijdag na de training, opgetekend door het AD. "Misschien loopt het grondpersoneel in Spanje nu rond met de Adidasjes van Philippe Sandler. Ik ben zelf niks kwijt, want een ervaren reiziger neemt zijn bagage mee het vliegtuig in. Haha, nee hoor, ik heb gewoon geluk gehad, want op de heenvlucht had ik mijn koffer wel als ruimbagage ingecheckt."

"We hebben in de spelersbus op de terugweg naar Nijmegen allemaal een soort van bagage-aangifte ingevuld", blikte verdediger Bart van Rooij terug. "De schade bij mij valt mee. Ik ben niet iemand die dure spullen heeft. Verstandig, hè." NEC probeert nu te achterhalen waar alle koffers liggen. en of het mogelijk is om alle spullen spoedig terug naar Nederland te krijgen.