Ultras Amsterdam steunt Overmars

Harde kern Ajax reageert op wereldwijde schorsing Overmars

10 januari om 07:59
Laatste update: 10 januari om 08:04

De fanatieke supporters van Ajax hebben gereageerd op het besluit van de FIFA om de schorsing van Marc Overmars wereldwijd te trekken. In een statement op Instagram spreekt Ultras Amsterdam zijn steun uit voor de technisch directeur. 

'Wij staan achter jou', valt er te lezen in een story op het profiel van Amsterdam Ultras, dat voor een deel bestaat uit het voormalige vak 410. Ook Ajax Noord B (vak 112 tot en met 116), spreekt zijn solidariteit met Overmars uit. Op de story van dat profiel is een sfeeractie te zien waarin steun voor de technisch directeur wordt uitgesproken. 'Marc one of us! Overmars voor altijd Ajacied', staat er op de spandoeken op de foto.

Dinsdag bevestigde de FIFA dat de schorsing van Overmars wordt overgenomen door de wereldwijde voetbalbond, waardoor de 50-jarige voetbalman per direct zijn werkzaamheden moet neerleggen. Eerder werd Overmars al voor twee jaar geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag bij Ajax. In juli van 2023 werd er bovendien aangifte tegen hem gedaan door medewerkers van Ajax. 

De toekomst van Overmars is nog onzeker. De woordvoerder van Overmars heeft laten weten dat de mogelijkheden op dit moment onderzocht worden. Zelf wilde Overmars nog niet reageren.