Henk de Jong is Cambuur dankbaar

Henk de Jong stemt meteen in met Cambuur: 'Ik kon me daar helemaal in vinden'

9 januari om 16:30
Laatste update: 9 januari om 17:07

Henk de Jong kon naar eigen zeggen niet anders dan bijtekenen bij SC Cambuur. De trainer is de club en zijn supporters onwijs dankbaar voor de steun die hij kreeg tijdens zijn ziekte.

Het contract van De Jong liep komende zomer af, maar is inmiddels verlengd tot medio 2025. "Van mijn kant gezien is het heel logisch dat ik heb bijgetekend", vertelt de trainer tegen ESPN. "Ik mag heel blij zijn met de club. Supporters, staf en spelers: iedereen heeft mij altijd gesteund, ook tijdens mijn ziekte."

Volgens de 59-jarige trainer was de éénjarige verlenging een bewuste keuze. "Ik ben nu pas weer drie maanden bezig. De club gaf aan het niet verstandig te vinden om een langdurige verbintenis aan te gaan. Ondanks dat ze wel de intentie hebben om langere tijd met mij door te gaan. Ik kon me daar helemaal in vinden."

Het verhaal is bekend: na een succesvolle periode moest De Jong zijn werkzaamheden bij Cambuur neerleggen, doordat hij kampte met een cyste in zijn hoofd. In oktober nam hij het roer weer over van Sjors Ultee. "Dit had ik nooit meer verwacht. Ik was gestopt. Of eigenlijk: ik moest stoppen. Maar ik had geen kanker, wel een groot ding in mijn kop. Toen dat verholpen was, kreeg ik weer het gevoel dat ik beter kon worden. Het trainerschap begon weer te kriebelen."
 
De Jong heeft meerdere successen met Cambuur achter zijn naam staan. Hij werd als assistent én als hoofdtrainer kampioen in de Keuken Kampioen Divisie. Al wegen deze prestaties niet op tegen zijn revalidatie. "Dat weet iedereen hier ook. En iedereen zegt het ook: het belangrijkste is dat Henk weer fit is."