Kelvin de Lang over Rijkhoff

Terugkeer verloren Ajax-zoon nog geen uitgemaakte zaak: 'Hij is één van de opties'

8 januari om 09:35
Laatste update: 8 januari om 10:07

Kelvin de Lang, de tijdelijke technisch directeur van Ajax, heeft zich uitgelaten over Julian Rijkhoff. De achttienjarige spits van Borussia Dortmund heeft een verleden in Amsterdam en wordt in verband gebracht met een terugkeer. Dat Ajax een spits wil, durft De Lang wel prijs te geven. 

De Lang bespreekt in gesprek met het Algemeen Dagblad diverse Ajax-dossiers, waaronder die van Rijkhoff. De aanvaller was jarenlang actief in de jeugdopleiding van Ajax, dat hem in 2021 graag had willen behouden voor de club. Uiteindelijk vertrok hij tot grote teleurstelling van de Amsterdammers naar Dortmund. Of Ajax al in de buurt is van een deal met Dortmund? "Nog niet. Of we ermee bezig zijn...", reageert De Lang ietwat speculatief. 

"We willen er wel een spits voor Jong Ajax bij", vervolgt de gepromoveerde hoofdscout. "Daar spelen nu buitenspelers in de punt van de aanval. Het zou fijn zijn als dat lukt. Julian is één van de opties, ook omdat we hem kennen en omdat hij bij Borussia Dortmund niet veel aan bod komt. Het is niet zo dat die zoektocht met het vertrek van Mikautadze (Georges, red.) te maken heeft. Dat kunnen we met de huidige selectie wel opvangen."

Rijkhoff speelde tot dusver 57 wedstrijden voor Dortmund 019. Daarin was hij goed voor 52 doelpunten en negentien assists. In de Youth League maakte hij in 24 optredens dertien doelpunten. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!