Quinten Timber wil in Premier League spelen

Quinten Timber heeft duidelijke toekomstplannen: 'Grote droom om daar te spelen'

8 januari om 07:20
Laatste update: 8 januari om 10:02

Quinten Timber wil op een dag in de Premier League spelen. De middenvelder van Feyenoord, die nog altijd hoop houdt op een voor de Rotterdammers positief einde van de tweede seizoenshelft, zou daarmee in de voetsporen treden van Arsenal-verdediger en broer Jurriën Timber. 

Timber staat tijdens het trainingskamp van Feyenoord De Telegraaf te woord, als hem gevraagd wordt terug te blikken op het afgelopen jaar, waarin hij onder leiding van Arne Slot kampioen van Nederland werd. Het smaakte naar meer. "Het is een heel mooi jaar geweest. Kampioen worden is prachtig om mee te maken. Ik had het al een aantal keer gezien bij Jurriën met Ajax. Maar het is natuurlijk geweldig om het zelf te beleven. Het is bijna verslavend."

Het prolongeren van die titel wordt nog een hele klus voor Feyenoord. De achterstand op PSV bedraagt immers tien punten. "Ik denk dat we qua voetbal beter zijn geworden, maar we zijn niet top aan het seizoen begonnen met twee gelijke spelen, terwijl je met PSV een concurrent hebt die geen punten verliest", vervolgt Timber, die weet wat er moet gebeuren na de winterstop. "Daardoor is de uitdaging voor de tweede seizoenshelft des te groter. PSV doet het heel goed, maar wij moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken en zorgen dat we zelf onze wedstrijden winnen. De lessen die we geleerd hebben in de Champions League moeten we meenemen en dan heb ik er vertrouwen in dat we er een mooie tweede seizoenshelft van kunnen maken."

Dromen van Premier League
Zijn vakantie spendeerde Timber in Londen, waar Jurriën momenteel revalideert van zijn blessure nadat hij begin dit seizoen ernstig geblesseerd raakte. "Als kind was Arsenal al zijn nummer één-club. Daarom is het extra mooi dat hij daar nu speelt. Ik had zelf niet direct een favoriete club, maar ik kijk wel graag naar de Premier League. Het is een geweldig niveau en een heel hoog tempo. Daar streef ik uiteindelijk ook naar. Het is een droom om daar zelf ook ooit te spelen."