Hierom vertrok Feyenoord vroeg naar Spanje

Noodzaak en risico: hierom vertrok Feyenoord vroeg naar Spanje

7 januari om 18:06
Laatste update: 7 januari om 18:12

Feyenoord vertrok bewust al op 1 januari naar Spanje voor het trainingskamp. Zowel de aanwezigheid van Zuid-Amerikaanse spelers en de voorbereidingstijd speelden een rol hierin.

Dat vertelt Arne Slot aan de eigen clubkanalen. "We spelen volgende week zondag al, dus als we later weg zouden gaan, was de voorbereidingstijd nog korter." Bovendien speelde de aanwezigheid van Zuid-Amerikaanse spelers een rol. "De Zuid-Amerikaanse spelers wilden graag op 31 december bij hun familie zijn. Zij zouden laat terugkomen als het trainingskamp later zou beginnen."
 
"Om te voorkomen dat spelers met een jetlag aan het trainingskamp zouden deelnemen, werd gekozen om eerder te vertrekken. Ook omdat er veel jongens ontbraken vanwege de Azië Cup en Afrika Cup. Dit resulteerde erin dat de Zuid-Amerikaanse spelers met hun families in Europa konden blijven", legt de Feyenoord-trainer uit.
 
De Rotterdammers speelden zaterdag drie keer dertig minuten tegen FSV Mainz en verloren dit oefenduel met 1-2. Toch was Slot tevreden met de wedstrijd. "Mainz speelde op een goede manier agressief. Daar gingen we in mee, maar net niet genoeg om het ze moeilijk genoeg te maken. Daar is ruimte voor verbetering", aldus de oefenmeester. "Agressiviteit zonder bal moet beter en aan de bal heb ik voldoende mooie dingen gezien."