Jong Ajax-doelman Setford hoopt ooit in Engeland te keepen

Premier League-droom bij Ajax: 'Liefst Man United, net als Van der Sar'

3 januari om 15:11

Jong Ajax-doelman Charlie Setford hoopt ooit in Engeland te keepen. De negentienjarige keeper heeft Engelse roots en wil graag in de voetsporen treden van Edwin van der Sar.

Setford stond tot op heden 31 keer onder de lat bij Jong Ajax. Een debuut in de hoofdmacht laat vooralsnog op zich wachten. "Ik focus me op Jong Ajax", zegt een realistische Setford tegen Ajax Life. "Het ligt niet in de lijn der verwachting dat ik de komende vier jaar in dat elftal blijf spelen. Dan lijkt het mij logischer om in de toekomst een jaar verhuurd te worden, naar een mooie competitie, om ervaring op te doen. Dat is het belangrijkste voor een keeper. Het is zowel fysiek als mentaal een zwaar beroep."

De wortels van Setford, die een Engelse vader heeft, liggen aan de andere kant van Het Kanaal. Ooit hoopt hij in de Engelse competitie te spelen. "Engeland is the place to be. Dat is de beste competitie ter wereld", zegt hij. "Als ik de clubs voor het uitkiezen zou hebben, gaat het tussen Liverpool en Manchester United. Als ik moet kiezen, dan wordt het Manchester United. In het 'theater van de dromen'. Net als Edwin van der Sar."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!