Özbiliz vertelt over zijn snuffelstage bij Ajax

'Ik merkte bij Ajax dat ik nog niet klaar was, m'n kinderen zagen me nooit spelen'

3 januari om 14:13

Aras Özbiliz stopte in november 2023 definitief met voetballen. De voormalig aanvaller wilde dat in 2020 al eens eerder doen, maar hervond destijds het voetbalgeluk bij Ajax.

De inmiddels 33-jarige Özbiliz speelde in het verleden 37 wedstrijden voor Ajax, de club waar hij ook zijn jeugdopleiding genoot. Drie jaar geleden speelde hij voor het Armeense Pyunik Erewan, maar keerde hij terug naar Nederland om bij zijn zieke moeder te kunnen zijn. In die tijd keerde de 41-voudig international van Armenië terug op De Toekomst. "Herman Arendse, mijn oude elftalleider, appte me. We spreken elkaar regelmatig", zegt Özbiliz tegen ELF Voetbal.

"Hij bracht me in contact met toenmalig hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali. Dat leidde tot een snuffelstage. Ik liep mee met de Onder 8 tot en met Onder 12. Dat beviel me uitstekend", gaat hij verder. "Het was leuk om oude bekenden te zien." 

"Ze zeiden dat ik altijd welkom was als ik de stap naar het jeugdtrainerschap wilde maken", vertelt Özbiliz, die erachter kwam dat hij zijn actieve carrière nog niet wilde opgeven. "Tijdens de snuffelstage bij Ajax merkte ik dat ik nog niet klaar was. Op het veld begon het weer te kriebelen. Ik realiseerde me dat mijn kinderen hun papa nooit hadden zien spelen in het betaald voetbal. Mijn oudste is in 2016 geboren, maar te jong om dat te beseffen. Als ik het nog wilde proberen, moest dat nu." Özbiliz pakte de draad weer op bij Pyunik Erewan, om zijn loopbaan af te sluiten bij FC Urartu.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!