Tijjani Reijnders over Oranje en EK in Duitsland

Oranje-revelatie schat EK-kansen in: 'Ik voel me nog geen vaste basisspeler'

1 januari om 21:35

Tijjani Reijnders wil koste wat kost deel uitmaken van de definitieve selectie van Oranje voor het EK in Duitsland. De middenvelder van AC Milan geeft aan zich nog geen 'vaste basisspeler' te voelen bij het Nederlands elftal. 

Op 16 juni is het zover. Dan speelt Oranje zijn eerste groepswedstrijd op het EK, tegen Polen, Wales, Estland of Finland. Reijnders, die op 7 september van vorig jaar debuteerde tegen Griekenland, wil daarbij zijn. "Ik voel me nog geen vaste basisspeler bij het Nederlands elftal", vertelt hij aan ESPN. "Ik mocht al wel een aantal keer als basisspeler beginnen en nu is het aan mij om fit te blijven."

In maart speelt het Nederlands elftal een tweetal oefenwedstrijden, tegen respectievelijk Schotland en Duitsland. "Als ik deze lijn doortrek, hoop ik er in maart bij de oefenwedstrijden bij te zijn", blikt de oud-speler van AZ vooruit. "Daarna hoop ik ook aanwezig te zijn bij het EK. Toen bekend werd in welke poule Oranje zat, heb ik het er wel meteen over gehad. Ik ben er alleen nog niet heel erg mee bezig. Het is nog ver weg."

Dat Oranje nu uberhaupt een topic is in de voetbalcarrière van Reijnders, is voor hemzelf soms nog weleens moeilijk te bevatten. Ook de stap naar Milaan was, en is, nog altijd erg groot. "Af en toe besef ik het me nog niet helemaal. Vooral in het begin als je ineens op Milanello staat of in de tunnel voor een wedstrijd in het San Siro. Nu is het inmiddels wel mijn tweede huis en besef ik het wel veel meer. De automatische piloot staat al aan, die ook al aanstond toen ik nog bij AZ speelde."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!