Hoge Eredivisie-ambities: 'Here to stay, langzaam richting de subtop'

Grote Eredivisie-ambities: 'Here to stay, langzaam richting de subtop'

30 december 2023 om 14:09

Peer Koopmeiners vertelt waarom hij afgelopen zomer koos voor een verhuurperiode bij Almere City. De 23-jarige middenvelder werd naar eigen zeggen gegrepen door het verhaal van trainer Alex Pastoor.

Koopmeiners kende vorig seizoen een uitstekende jaargang bij Excelsior, waardoor veel clubs hem dit seizoen wilden huren van AZ. Het werd Almere. "Ik loop inmiddels lang genoeg mee in het voetbal om het standaardverhaal te herkennen. We willen vooruit voetballen, op eigen initiatief, vanuit verzorgd positiespel het tempo dicteren, noem maar op", zegt hij tegen ESPN. "Wat mij pakte bij het verhaal van Almere, is dat Alex Pastoor het aandurfde om veel concreter te zijn."

"Hij stipte meteen aan op welke posities hij mij het beste uit de voeten zag komen, wat mijn sterkste rol was in zijn ogen", gaat Koopmeiners verder. Pastoor legde verbanden tussen de systemen waarin Almere speelt en daarnaast deelde de trainer de ambities van de club. "Enige realiteitszin ben ik altijd wel voorstander van. Maar ik vind ook dat je moet durven stunten. En dat merk ik hier. Deze club is here to stay in de Eredivisie, en wil langzaam richting de subtop groeien. Dat verhaal spreekt aan."