Arsenal lijdt wonderbaarlijke nederlaag en raakt koppositie kwijt aan Liverpool

28 december 2023 om 23:11
Laatste update: 28 december 2023 om 23:12

Arsenal heeft een enorm dure nederlaag geleden tegen West Ham United. In eigen huis waren The Gunners veel sterker dan The Hammers, maar toch wonnen de bezoekers met 0-2. Arsenal is de koppositie daardoor kwijt in de Premier League.

Tegen West Ham, waar Mohammed Kudus en Edson Álvarez in de basis stonden, was de opdracht duidelijk voor Arsenal: de ploeg van Mikel Arteta moest winnen, om de eerste plek te heroveren. In het Emirates Stadium begon Arsenal goed aan de wedstrijd, maar West Ham was de ploeg die op voorsprong kwam. Tomás Soucek maakte de goal, waar een vies luchtje aan zat: het leek er namelijk op dat de bal over de achterlijn was geweest, in aanloop naar de treffer. De VAR kon dat echter niet bewijzen, waardoor het doelpunt telde.

Arsenal was door de tegentreffer even zichtbaar van slag, terwijl West Ham United juist sterker werd. In de loop van de eerste helft nam Arsenal het initiatief weer. De thuisploeg begon steeds meer kansen te creëren. Bij rust stond het echter nog steeds 0-1. Na de pauze was Arsenal nog steeds sterk, maar in de 55ste minuut kreeg het de deksel snoeihard op de neus: verdediger Konstantinos Mavropanos maakte uit het niets de 0-2.

Na dit tegendoelpunt werd Arsenal juist nog sterker. The Gunners vielen massaal aan en kregen kans op kans, maar de bal wilde er maar niet in. Dat kwam ook door een aantal goede reddingen van West Ham-goalie Alphonse Aréola.

Uiteindelijk kwam Arsenal tot meer dan 25 doelpogingen, maar wist het geen enkele keer te scoren. West Ham kon in de slotfase zelfs nog 0-3 maken na een overtreding van uitgerekend Declan Rice, maar Saïd Benrahma miste. West Ham United won daardoor met 0-2. Daardoor verliest Arsenal de koppositie aan Liverpool. The Reds staan nu twee punten los. West Ham United behoudt zijn knappe zesde plek.